pondělí 1. listopadu 2010

haha, se mi to fakt povedlo



Nevstala jsem v 4:00 ale v 6:15 protože když jsem šla spát, věřila jsem že je budík nastavený o dvě hodiny dřív. Nebyl. Jídelníček byl naprosto zničen a já to zničí vždy mě.. snažila jsem se proti tomu bojovat už tolikrát ale nakonec je pravdou že jediné co ten den napraví je den druhý. Po škole jsem přišla domu (ještě mi odpadly nějaké hodiny takže další zásah do mého rozvrhu) a snědla maxibobík co si tu nechal T. Nechápu jak to dokáže jíst, už nikdy tohle nepozřu, je to hnusné.. od čtyř jsem si na hodinku pospala. Bolela mě zase hlava a ted.. Jedna lžička medu do bílého jogurtu s půl lžičkou kakaa a kakaová chalva. Sakra.

Ne dnes se asi těžko pořádně přejím, chalvu mohu sníst maximálně do půlky, protože byla původně pro T. a nic víc sníst nemohu, protože jsem zabarikádovaná. Z čehokoli čeho sním víc než 50g nebo 200ml se mi začíná dělat zle. Dělá to ten hnusný zápach mokrých pomalovaných zdí. Už je hotový obývák a kuchyně a je to pěkné ale nenávidím ten smrad. Je to jako kdyby mě to týralo.. ve středu se maluje u mě.. jak to zvládnu, hlavně v tom spát. Proboha, už teď se toho bojím, neusnu, budu mít pocit že se udusím.

Takže to jídlo mě oproti tomu malování tolik netrápí.. chlácholím se tím, že vše co jsem dnes jedla bylo lehce stravitelné nebo plné vlákniny. Žádné maso nebo těžké tučné věci, a chalva jsou jen oříšky (už jsem ji uklidila, dosáhla jsem oněch 50g). Že jsem necvičila omlouvám faktem, že nemám místo. Leda že bych posilovala se svou jezdící židlí nebo tak něco ale to se mi nezdá bezpečné.

To kvůli čemu jsem se chtěla od 4 ráno učit a neučila se, byla pedagogika, téma Rodina a týrání dětí. Dostala jsem za 1, četla jsem si to jen jednou a podtrhávala si do zápisku zelenou pastelkou. Tak se učí maturanti. Je to děsivé, ještě že to bylo takovéhle téma, je jednoduché mluvit o různém týrání když o tom mluvíte abstraktně a většinu pojmů znáte už z televizních novin a funkce rodiny pro dítě a společnost vám taky dojdou hned. Nebylo čeho se bát, ale ročník maturitní se z poloviny skládá ze stresování a přemrštěných pesimistických vizí. Už je to tak.

Karlova univerzita dnes na internet vyšoupla všechny věci týkající se přijímaček na vysokou. Otevírá se to co chci, vypadá to, že v době přijímaček už budu mít dávno maturitu za sebou (kvůli státním maturitám je vše nějak posunuté asi o 2 týdny dřív), což není špatné. Ale zjistila jsem, že mám málo možností.. chci na obor translatologie a nechci na nic jiného. Na tomhle oboru se nepředkládá seznam literatury jako třeba přímo na anglistice. Seznam literatury jsem schopná dodat tak leda příští přijímačky, až si něco čistě v angličtině přečtu (mám teď půjčené Dubliňané od Joyce ale kolik času tomu dám, když mám ještě maturitu a vše kolem ní? holky, vy určitě víte správnou odpověď hned).

Přijímačky na můj obor se skládají z pár otázek ohledně kultury, z nějakého stylistického upravování vět a zkoušky, jestli nejsem mentálně retardovaná v oblasti jazykové. Test z jazyka jsou samé překlady nebo interpretace textu. Jen pár otázek je na ABCD. Mnoho otázek má mnoho odpovědí, nejsem omezena nějakou absolutní ideou pravdy a tento obor má napsán na stránce vypsaných oborů nejdelší popis ze všech. Mám pocit že ti lidé si dávají záležet a to mě moc láká. Nechci jinam a budu to zkoušet dokud to nevyjde.. další problém je fakt že je to dvouoborové, a tak se můžu dostat tam ale nemusím se dostat jinam a v závěru nemám nic. Je to ošklivé.

Z angličtiny jsem taky dnes dostala 1, musela jsem mluvit o My shopping habits. Já se zadrhávám, protože mi vypadávaj slovíčka, co obvykle dobře znám a mám pocit, že je to tou odpuzující učitelkou. Má krátké vlasy, obrovské oči vylézající z propadlé tváře, ksicht jak hodně hodně hubený kluk. Obrovskou pusu a jazyk, který ráda ukazuje. Divný smysl pro humor. Váhově ji vidim asi na 45kg, a ta postava není hubená ani vyloženě vychrtlá. Je odporná. Řekla bych že má spíš příliš rychlý metabolismus než cokoli jiného. Vypadá jako nejodpornější lesbička co si umíte představit a nenávidí mého spolužáka, trestá ho i za věci, které když udělá holka, tak jí je odpustí. Nemohu si pomoc, její hodiny nenávidím, vysvětlovat nic neumí a úplně nejhorší je, že když nám zadá něco přeložit nebo říct tak to řekne po pár sekundách za nás.. asi protože to umí líp nebo protože chvíli přemýšlíme. A co od nás čeká? Jsme studenti!

Holky, já tu školu prostě nenávidím. Mám z ní tak špatný pocit, a kdybyste věděly jak se zařizuje maturitní ples.. totiž nezařizuje, ale problém už není na naší straně ale na vedení. Jedna třída navrhla abychom dostali místo květin upomínkové skleničky ale naší třídě se to nelíbí (už vidím jak ji rozflákám) ale my na to názor mít nesmíme. Na šerpy máme mít podle školy nějakou paní od firmy jejíž stránky neexistují a je to celé pochybné. A do toho se nám přesouvají hodiny jak si kdo usmyslí což není dobré když v našem věku má plno lidí sjednané brigády a mnoho spolužáků dojíždí z celého středočeského kraje.

Nic se mi nelíbí a začínám mít pocit, že to není čistě můj problém, ale problém všech ostatních a že by se sebou měli něco dělat.

10 komentářů:

B.e řekl(a)...

no co říct. škola je naprd. i ta moje byla. kolem plesu je vždycky plno komplikací a zmatků.... to neřš ono to nakonec nějak dopadne a všechno bude ok. btw. my jsme dostali jako upomínku zvoneček a propisku... větší ostudu si škola opravdu trhnout nemohla! příjmačky na vysokou jsou těžký. pro mě byly. ale ty víš co chceš a jdeš si za tím takže věřím tomu, že vše zvládneš a budeš studovat obor, který tě tolik láká. přeju ti to!

jinak nakonec jsem se rozhodla, že si tě sebou vezmu x) víš chyběla by jsi mi.. stihla jsi mi za tu relativně krátkou dobu přirůst k srdci x) takže tady již máš můj nový blog x)

Chrissie řekl(a)...

Propisku :D no hezké to je, ale pokud neni celá plastová. Já se bojim že budu mít pocit jak jsou ty přijímačky lehké a nakonec budu hodně hluboko pod čarou. Ale další rok si jsem jistější, třeba zkusím nějaký kurz (ale kdo ví jaký, bývají dost drahé a prý jsou i často na nic).

A taky jsi mi přirostla k srdci.. jsme prostě internetové děti, že se cítíme blízce i jen přes slova na monitoru. Založím si tě soukromě do záložek :)

Dolly řekl(a)...

To já dneska jedla jen špatné věci :) Ve škole to bude v poho..zatím je čas se stresovat.

Ceady řekl(a)...

ten design Ti závidím! Já chci taky takový :(
Vážně krása!
Moc děkuji za komentář.
Já mám outfitové články ráda...ale nesmí obsahovat hodně fotek. To už se každý člověk ztrácí a originalita a jedinečnost fotek následně vymizí!

Ceady řekl(a)...

no já jsem na svém blogu vsadila na jednoduchost. A snad to není nejhorší. Důležitý je přeci obsah :D
Koukám na Tvé míry a musím říct WOW...musíš mít nádhernou ženskou postavu!

*** řekl(a)...

Snad to spaní nějak zvládneš, ale chápu že to není nijak příjemné. Nebyla by možnost třeba přespání na gauči bo někde? viš aby ti pak rano opravdu nebylo špatně..chalva?mnam mnam :)
A si šikulka že dokážeš mluvit o nějakém tématu moc bez rozmyšlení

Ceady řekl(a)...

nenene...ženskost má navrch!
A super postavu opravdu nemám! Budu ji mít, až budu mít 53kilo, ale stále nejsem v dolní části normy bmi...

Ceady řekl(a)...

smekám!!! Prostě jen WOW
já měřím 163cm, takže prcek jsem :D
Já mám strašný strach, že příjdu o prsa a zadek! ...zadek mám megózní, takže s tím by asi ani nebyl takový problém, ale ta prsa!

Anonymní řekl(a)...

Tolik nápadů ale ani jeden nejde zrealizovat, snad to tedy nějak vykoumáš. Myslím, aby tě nebolela hlava.
Chalva je moc dobrá :) ále myslím že já bych se jí dokázala přejíst :) tuhle jsem snědla takovej kus ani sem to nezaregistrovala pořádně :) Jojo budu se muset naučit ještě víc rozmazlovat zdravýma dobrýma věcma :)

Pussy

little-a řekl(a)...

Tak snad se ti zítřej povede víc. Občas musí prostě přijít špatný den, aby pak přišel den lepší :)
Hlavu vzhůru...
A škola? Děs běs...aneb naprosto tě chápu.. :/