- prášek na pudink - k němu mléko
- tvaroh (já používám polotučný, vy klidně zvolte dietnější variantu)
- sušenky BeBe - nedoporučuju ty s přidaným ovocem, ty jsou k tomuhle na nic, levnější ale méně chutná a zdravá varianta jsou piškoty
- uvařenou silnou kávu (malý hrníček stačí) NEBO mléko NEBO šťávu z ovocných konzerv (je možný třeba i rum, a bude vám to připomínat tiramisu :P)
- čerstvé nebo konzervované ovoce, může být i rozmixované, je to na vás
- (cukr), (kakao na posyp nebo rozvařenou čokoládu na vaření a podobné dolepšovačky jestli chcete :))
- Ze všeho nejdřív si připravte ovoce, omyjte, nakrájejte, otevřete konzervy (případně odlijte šťávu na sušenky), rozmixujte,...
- První vrstva bude ze sušenek, ty namáčejte do kafe, šťávy nebo mléka a pokládejte do mísy/formy, dyžtak je nalámejte :) Silnou si ji udělejte jak chcete, já dávám vždy jednu vrstvu ale tak aby mísa byla skutečně zakrytá
- Druhou vrstvu dávám už pudink - ten připravte podle návodu, ale nepřidávejte cukr a hlídejte ho pořádně :) Doporučuju začít ho dělat až po bodu číslo 2, abyste na něj měly dostatek času. Až bude hotový, vyklopte do něj tvaroh a vidličkou míchejte, dokud vám nevznikne krém. Krémem pak pokryjte 1. vrstvu, tak aby bylo všude stejně, množství je na vás.
- Další vrstva jsou opět buď namáčené sušenky nebo ovoce. Zaplňte tím celou plochu. Pak zase krém. A znova. Jak vysokou máte mísu, tak dlouho si můžete stavět dezert :) Já ho ukončuji výhradně ovocem.
- Nechte ho vychladnout a neochutnávejte. Teplé to neni uplně dobré. Až vychladne strčte ho do ledničky a až ho vyndáte, můžete ho ozdobit (nezdobte ho hned, například kakao by se vám rozmočilo a nevypadá to pak tak hezky).
Napište mi jestli jste to zkusily a jak chutnalo atd. Jsem zvědavá :)
1 komentář:
Wow! To vypadá úžasně :-) Tak tohle na 100% někdy zkusím! Problém je v tom, že nejsem zrovna kuchařka :-D Ale tohle bych snad mohla zvládnout, ne? :-) Koneckonců, puding uvařit umím :-D Moc děkuju za nápad!
Okomentovat