středa 30. června 2010

Pudinkovo-tvarohový dezert

Jedna se o recept na studený vrstvený dezert, nepeče se. Vaří se jen pudink, maximálně kafe nebo se třeba mixuje. Příprava je jednoduchá a výsledek je moc dobrý, je spousta variací, já jsem dělala vanilkový s ovocem, ale často dělám i čokoládový s banány třeba :) Papejte ho jen ráno, dá vám dost energie, zasytí a taky má dost bílkovin. Nejlepší je, dělat ho večer a přes noc nechat v lednici! A počítejte s tím, že ho bude hodně (jen na pudink je potřeba půl litru mléka).

Potřebujete:
  • prášek na pudink - k němu mléko
  • tvaroh (já používám polotučný, vy klidně zvolte dietnější variantu)
  • sušenky BeBe - nedoporučuju ty s přidaným ovocem, ty jsou k tomuhle na nic, levnější ale méně chutná a zdravá varianta jsou piškoty
  • uvařenou silnou kávu (malý hrníček stačí) NEBO mléko NEBO šťávu z ovocných konzerv (je možný třeba i rum, a bude vám to připomínat tiramisu :P)
  • čerstvé nebo konzervované ovoce, může být i rozmixované, je to na vás
  • (cukr), (kakao na posyp nebo rozvařenou čokoládu na vaření a podobné dolepšovačky jestli chcete :))

  1. Ze všeho nejdřív si připravte ovoce, omyjte, nakrájejte, otevřete konzervy (případně odlijte šťávu na sušenky), rozmixujte,...
  2. První vrstva bude ze sušenek, ty namáčejte do kafe, šťávy nebo mléka a pokládejte do mísy/formy, dyžtak je nalámejte :) Silnou si ji udělejte jak chcete, já dávám vždy jednu vrstvu ale tak aby mísa byla skutečně zakrytá
  3. Druhou vrstvu dávám už pudink - ten připravte podle návodu, ale nepřidávejte cukr a hlídejte ho pořádně :) Doporučuju začít ho dělat až po bodu číslo 2, abyste na něj měly dostatek času. Až bude hotový, vyklopte do něj tvaroh a vidličkou míchejte, dokud vám nevznikne krém. Krémem pak pokryjte 1. vrstvu, tak aby bylo všude stejně, množství je na vás.
  4. Další vrstva jsou opět buď namáčené sušenky nebo ovoce. Zaplňte tím celou plochu. Pak zase krém. A znova. Jak vysokou máte mísu, tak dlouho si můžete stavět dezert :) Já ho ukončuji výhradně ovocem.
  5. Nechte ho vychladnout a neochutnávejte. Teplé to neni uplně dobré. Až vychladne strčte ho do ledničky a až ho vyndáte, můžete ho ozdobit (nezdobte ho hned, například kakao by se vám rozmočilo a nevypadá to pak tak hezky).

Napište mi jestli jste to zkusily a jak chutnalo atd. Jsem zvědavá :)

1 komentář:

Juicygirl řekl(a)...

Wow! To vypadá úžasně :-) Tak tohle na 100% někdy zkusím! Problém je v tom, že nejsem zrovna kuchařka :-D Ale tohle bych snad mohla zvládnout, ne? :-) Koneckonců, puding uvařit umím :-D Moc děkuju za nápad!