Potřebujete:
- brambory a vejce - tolik kolik chcete bramboráků (z toho množství, co je na obrázku jsem jich udělala pět)
- chilli papričky - čerstvé nebo nakládané, ty moje byly v octu a spotřebovala jsem asi 15g papriček (třetina skleničky)
- rukolu - jako přílohu i do těsta
- mouku a mléko
- kmín, sůl, olej, (majoránku)
- Brambory oloupejte a nastrouhejte (pokud by z toho hodně tekla voda tak jí odlijte), k tomu přidejte nakrájenou rukolu a vejce.
- Pořádně promíchejte ať se to vejce ztratí. Přidejte kmín (já dávala asi dvě lžíce), sůl (dvě špetky), jestli chcete tak majoránku (já dala asi tak lžíci) - při přidávání promíchávejte. Pak přidejte nakrájené chilli papričky, to množství je jen na vás, ale nezapomeňte na to, že to ovlivní pálivost :)
- Podle mě nejtěžší část - budete přidávat mouku a mléko tak aby vznikla hmota podobná kaši. Pokud bude mouky málo tak se budou bramboráky trhat ale pokud moc, bude to moc suché a nebude to kaše. Já to dělám tak, že přidávám klidně víc mouky a pak trochu mléka, ten poměr je asi 6:1 (od oka), pokud bramboráky děláte prvně, přivzala bych odborníka :P
- Na pánvi rozehřejte olej (ale nemusíte to s ním moc přehánět) a lžící pak na pánev kydněte směs a promačkejte ji do placky vysoké nejlíp tak půl centimetru. Placky obracejte a hlídejte ať jsou hezky zlatohněda a nepřipálí se :) Až budou hotové nechte je chvilku vychladnout, horké papričky by kazily chuť. Já jsem začala jíst až po hodině.
Napište mi jestli jste to zkusily a jak chutnalo atd. Jsem zvědavá :)
3 komentáře:
Kuju Zlato, hele nechceš viměnit icq? :) moje je 371-087-317 :) tak si mě kdyžtak přidej :)
Ahoj promin že jsem nenapsala dřív , nebyla nálada .. Děkuju moc za ty komentáře :)) .. Držim palce aŤ zvládneš ty zkoušky :)) zatim pa
nz :-)*....no do takové třídy bohužel chodit budu :D :-/...na hotelovku, cestovní ruch takže mě to čeká, ale snad to nějak zvládnem :)
Okomentovat